Secure Code

Kreditkort används över hela världen för att göra inköp och medan de är mer i bruk i vissa länder än i andra så är de ändå ett allmänt accepterat betalningsalternativ i de flesta delar av världen. Kreditkortsbedrägerier sker inte bara på grund att kortet accepteras nästan överallt utan också för att det inte är så väl skyddat. Merparten av tiden är allt du behöver ett kreditkortsnummer samt utgångsdatum och säkerhetskod och allt detta visas på själva kortet.Kort Mastercard

Vissa kreditkortsföretag såsom Mastercard har därför skapat ytterligare verifieringstjänster för att lägga ett andra lager av autentisering till kortet. MasterCard Secure Code till exempel ger kreditkortsägarna ett lösenord som de måste ange när de gör inköp på webbplatser som stöder Secure Code. Du har antagligen märkt att dessa metoder kräver av säljaren att han integrerar funktionen på sina webbplatser. Detta har också vissa gjort vilket hindrar brottslingar att använda stulna kort för att göra inköp online. MasterCard Secure Code förklaras på MasterCards hemsida.

Det är en privat kod för att göra transaktioner online säkrare. Koden anges under transaktioner som ett sekundärt sätt för autentisering. Till skillnad från kreditkortsnummer samt utgångsdatum och verifieringskod så lämnas den koden inte ut till webbplatsen utan bara till MasterCard själva. Det ser ut som en tvåstegs autentisering men om man tittar närmare kommer man märka att handlarna drar mycket mer nytta av det än kreditkortägarna själv. Varför?

Om någon stjäl din kreditkortsinformation så kan de fortfarande använda kortet på platser som inte stöder säkerhetskoden. Kreditkortets funktionalitet förblir orörd och den största fördelen med det genomförandet är att kreditkortsägaren inte behöver ytterligare en enhet för att skapa säkra koder för online banker eller transaktioner. Transaktionerna innebär att man gör kreditkortsbetalningar på affärer som stöder MasterCard Secure Code.

Köparen måste nu ange lösenordet och engångskoden som genereras till deras kort för att verifiera transaktionen. Även om detta inte eliminerar stöld av kreditkortet så kan det ändå ha en inverkan på kreditkortens svarta marknad som fortfarande behöver kort för att göra inköp. Inte alla handlare har genomfört Secure Code så det går fortfarande att göra betalningar utan koden på vissa ställen.