American Express

American Express ett attraktivt val för många som söker efter ett betalkort med omfattande förmåner och belöningar. American Express erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster för konsumenter, företag och frekventa resenärer. Med förmåner som Membership Rewards-programmet, exklusiva evenemang, högkvalitativ kundservice och säkerhet, samt en mobilapp för enkel kontohantering, är American Express ett kreditkort som tilltalar många.

American Express är ett globalt finansiellt tjänsteföretag som är mest känt för sina betal- och kreditkort. Företaget grundades ursprungligen 1850 och har sedan dess expanderat till att erbjuda en rad finansiella produkter och tjänster, inklusive kreditkort, betalkort, företagskort, reseservice och mer.

American Express

Så här fungerar American Express-kort

American Express ett globalt finansiellt företag som erbjuder betal- och kreditkort med en rad förmåner och belöningar. Kortinnehavare kan använda sina kort för att göra inköp både online och i fysiska butiker, samla poäng och lösa in dem för resor, presentkort och andra förmåner.

American Express-kort accepteras på många platser runt om i världen, men de är inte lika allmänt accepterade som Visa och Mastercard. Detta beror delvis på att American Express tar ut högre avgifter från handlare för att behandla transaktioner. Men om du reser mycket, särskilt i USA, kommer du att finna att de flesta större handlare och tjänsteleverantörer accepterar American Express. Även om American Express-kort inte är lika allmänt accepterade som Visa och Mastercard, accepteras de fortfarande av många större handlare och tjänsteleverantörer.

Utfärdande av kort

En skillnad mot andra kort är att American Express utfärdar kort direkt till kunderna, till skillnad från Visa och Mastercard, som samarbetar med banker och finansiella institutioner för att ge ut sina kort. För att få ett American Express-kort måste du ansöka direkt hos företaget eller via en partnerorganisation, som till exempel ett flygbolag.

Kredit- och betalkort

American Express erbjuder både kreditkort och betalkort. Med ett kreditkort får du en kreditgräns som du kan använda för att göra inköp, och du betalar tillbaka det belopp du använder varje månad, antingen genom att betala hela saldot eller genom att göra delbetalningar. Betalkort kräver att du betalar hela saldot varje månad, vilket hjälper till att undvika att bära en skuld från månad till månad.

Förmåner och belöningar

Korten från American Express erbjuder ofta förmåner och belöningar som resor, cashback, försäkringar och tillgång till evenemang. Belöningarna varierar beroende på vilket kort du har och hur mycket du använder det. American Express har också ett poängbaserat belöningssystem, Membership Rewards, där kortinnehavare kan samla poäng för varje inköp och sedan lösa in dessa poäng för resor, presentkort och andra förmåner.

Betalning och säkerhet

När du använder ditt American Express-kort för att göra inköp måste du ange kortnummer, utgångsdatum och en säkerhetskod (CVV) för att verifiera transaktionen. American Express har också en mobilapp och online-verktyg för att hjälpa kortinnehavare att övervaka sina transaktioner och hantera sina konton. Dessutom erbjuder företaget säkerhetsåtgärder, som bedrägeribekämpning och skydd mot identitetsstöld, för att skydda sina kunder.

Om du överväger att skaffa ett American Express-kort är det viktigt att jämföra de olika korten och deras förmåner för att hitta det som bäst passar dina behov och spenderingsvanor. Vissa kort har årsavgifter och andra kostnader, så det är viktigt att väga dessa kostnader mot de potentiella förmånerna och belöningarna.

För att få ut det mesta av ditt American Express-kreditkort är det också viktigt att betala ditt saldo i tid varje månad och undvika onödiga avgifter, såsom sena betalningar eller övertrasseringar. Genom att använda ditt kort ansvarsfullt och maximera dess förmåner kan du dra nytta av de många fördelarna med att vara en American Express-kortinnehavare.

American Express logo

American Express Membership Rewards-program

Ett av de mest populära förmånerna med American Express-kort är Membership Rewards-programmet. Detta program låter kortinnehavare samla poäng för varje inköp de gör med sitt American Express-kort, och dessa poäng kan sedan användas för att lösa in belöningar som resor, presentkort, varor och mycket mer. Membership Rewards-programmet är öppet för de flesta American Express-kort, inklusive Green Card, Gold Card och Platinum Card.

Centurion Card: American Express exklusiva kort

Förutom de vanliga kortvarianterna erbjuder American Express även Centurion Card, även känt som ”Black Card”. Detta exklusiva kort är endast tillgängligt genom inbjudan och kräver en betydande årsavgift samt en initieringsavgift. Centurion Card erbjuder en rad exklusiva förmåner, som personlig concierge-service, tillgång till lyxiga flygplatslounger, personlig shoppingassistent och mycket mer.

Företagskort från American Express

American Express erbjuder även företagskort för små och stora företag. Dessa kort är skräddarsydda för att uppfylla behoven hos företag och deras anställda, med fördelar som reseförmåner, cashback, och verktyg för att hantera företagets utgifter. Några exempel på American Express företagskort inkluderar Business Green Rewards Card, Business Gold Card och Business Platinum Card.

Kundservice och säkerhet

American Express är känt för sin högkvalitativa kundservice och sitt engagemang för att skydda sina kunder mot bedrägeri och stöld. Företaget erbjuder 24/7 kundsupport och har säkerhetssystem på plats för att övervaka ovanlig eller misstänkt aktivitet på kortinnehavarnas konton. Dessutom erbjuder American Express en global assistanslinje som kan hjälpa resenärer med nödsituationer, såsom att ersätta förlorade eller stulna kort och ge medicinsk och juridisk hjälp.

American Express-appen

American Express har även en mobilapp som gör det enkelt för kortinnehavare att hantera sina konton, övervaka transaktioner och lösa in poäng för belöningar. Appen är tillgänglig för både iOS- och Android-enheter och innehåller funktioner som realtidsköpnotiser, enkel åtkomst till kontoöversikt och möjlighet att söka efter erbjudanden och rabatter hos partnerföretag.

American Express

Få poäng på allt du handlar

Handlar du för tillräckligt mycket kan du få en drömresa som är värd upp till 12 000 kronor. Du får även förtur till bra biljetter som gäller på konserter och event när du har ett SAS Eurobonus American Express kort. Kort och gott är det ett kreditkort vars gräns ligger mellan 12 000 kr upp till 550 000 kr.

American Express har många fler kortvarianter men de har ett samarbete med just SAS vilket gynnar personer som flyger mycket mer i arbetet. Det finns som sagt SAS Classic, SAS Premium och SAS Elite. Utöver det finns det deras klassiska kort som Green Card, Gold Card och Platinum Card.

American Express ger tillbaka

American Express ger tillbaka

Något som alla kortvarianter hos American Express har gemensamt är att de ger något tillbaka till sina kortägare. Ju mer kortet används desto mer får du som kortägare tillbaka men det är dock viktigt att du uppfyller alla krav för att kunna bli ägare till ett American Express. Vissa av korten har även en årsavgift som anses vara lite högre än andra betalkort vilket gör att du som konsument bör tänka efter om du är villig att betala denna avgift.

American Express är ett riktigt resekort

Åker du mycket till USA är det en fördel att ha ett American Express då precis som namnet, företaget är amerikanskt. Reser du mycket är det också ett smart drag att ha ett American Express då du förutom rabatt på flygbiljetter även får försäkring automatiskt när du betalar med ett American Express. Själva försäkringen och vad försäkringen omfattar beror på vilken av alla kortvarianter du har.

När det kommer till resekontotjänster erbjuder American Express betalkort som fokuserar på just resor. Exempelvis kan du ansöka om ett SAS Eurobonus American Express kort som ger dig poäng för allt du handlar.

Helt enkelt är American Express för den som vill ha en lite lyxigare tillvaro då även de “enklaste” korten har förmånen som förtur vid köp av konsertbiljetter och liknande. Alla kortvarianter ger dig även poäng för varje spenderad krona vilket i sin tur kan användas som betalning av faktura. På så sätt får du som kortägare bonus på inköp gjorda med kortet.

American Express restaurangprogram

För den som gillar att äta gott kan du som kortägare ta del av deras restaurangprogram som består av 400 olika restauranger världen över där du som American Expresskund blir bjuden på en flaska vin, en förrätt eller får hela 20% av priset på restaurangbesöket.

Letar du efter ett kort med många förmåner som gynnar hela familjer är American Express ett säkert kort.

Info om företaget

År 1850 grundades företaget American Express men höll då enbart på med expresstransporter. Det var inte förrän år 1882 som American Express gav sig in på marknaden om pengaöverföringar. Syftet var att konkurrera med postverket i USA, US Postal Service.

American Express har sedan dess växt enormt och några år efter man började med pengaöverföringar införde man även resechecken. Därefter kom företaget med på börsen NYSE som AXP och idag fokuserar man på att ge ut både betalkort samt erbjuda sina kunder resekontotjänster.

American Express har ett kontor i Sverige men huvudkontoret för Europa ligger i Brighton, Storbritannien.