Diners Club – Ett exklusivt kreditkort med lång historia

Diners Club är ett av de äldsta kreditkortsföretagen i världen, grundat 1950 av Frank McNamara, som en pionjär inom kreditkortsvärlden. Här går vi igenom fördelarna och funktionerna som erbjuds av Diners Club-kortet, för att ge dig en bättre förståelse av varför det är ett populärt val bland dem som söker ett exklusivt och flexibelt kreditkort.

Ett prestigefullt kreditkort med förmåner och global acceptans

Diners Club-kreditkortet erbjuder en rad exklusiva förmåner och upplevelser som kan locka dem som söker ett kreditkort med det lilla extra. Även om årsavgiften kan vara högre än för andra kreditkort, kan de exklusiva förmånerna och belöningssystemet vara värda det för många användare.

Fördelar med Diners Club kreditkort

Diners Club kreditkort är känt för att erbjuda en rad förmåner och fördelar för sina kunder. Några av dessa inkluderar:

 • Global acceptans: Diners Club-kort accepteras i över 190 länder och miljontals butiker och restauranger runt om i världen.
 • Bonuspoäng: Kortinnehavare kan tjäna bonuspoäng på sina inköp, som kan lösas in mot flygresor, hotell, varor eller upplevelser.
 • Lounge Access: Diners Club erbjuder gratis tillgång till över 1 000 flygplatslounger världen över för sina kortinnehavare.
 • Reseförsäkring: Diners Club-kort inkluderar ofta en omfattande reseförsäkring som täcker både kortinnehavaren och deras familjemedlemmar.
 • Concierge Service: Kortinnehavare kan dra nytta av en personlig concierge-service som kan hjälpa till med att boka hotell, restauranger, biluthyrning och mycket mer.

Ansöka om ett Diners Club kreditkort

För att ansöka om ett Diners Club kreditkort, bör du först besöka Diners Club officiella hemsida eller kontakta en lokal återförsäljare för att få mer information om de olika korten som erbjuds. Processen för att ansöka om ett kort kan variera beroende på kortutgivare, men i de flesta fall kommer du att behöva:

 1. Fylla i en ansökningsblankett online eller på papper
 2. Skicka in dokumentation som styrker din identitet och inkomst
 3. Invänta att din ansökan behandlas och godkänns
 4. Viktiga saker att tänka på när man använder Diners Club-kortet

När du använder ditt Diners Club kreditkort, är det viktigt att vara medveten om några saker:

 • Årsavgift: Diners Club-kort kommer ofta med en årsavgift, som kan variera beroende på korttyp och förmåner.
 • Ränta och kreditgräns: Var noga med att förstå hur räntan och kreditgränsen för ditt kort fungerar, och betala av ditt saldo i tid för att undvika onödiga räntekostnader.
 • Bonuspoängens utgångsdatum: Se till att du är medveten om eventuella utgångsdatum för dina bonuspoäng, så att du kan lösa in dem innan de förloras.
 • Utlandsavgifter: Om du använder ditt Diners Club-kort utomlands kan det tillkomma valutaväxlingsavgifter och utländska transaktionsavgifter. Undersök dessa avgifter innan du reser för att undvika obehagliga överraskningar.
 • Betalningsdatum: Se till att du är medveten om när dina betalningar är förfallna och betala i tid för att undvika förseningsavgifter och påverkan på din kreditvärdighet.

Alternativ till Diners Club kreditkort

Om du funderar på att skaffa ett Diners Club-kort men vill undersöka andra alternativ, finns det flera andra kreditkort på marknaden som också erbjuder liknande förmåner och fördelar. Några exempel inkluderar:

 • American Express: Dessa kort erbjuder också global acceptans och en rad exklusiva förmåner, inklusive reseförsäkring, lounge access och medlemsbelöningar.
 • Visa och Mastercard: Många kreditkort från Visa och Mastercard erbjuder också en rad förmåner och fördelar, inklusive bonusprogram, reseförsäkring och concierge-tjänster.

Innan du bestämmer dig för vilket kreditkort som passar dig bäst, är det viktigt att jämföra olika kort och förmåner, samt att undersöka årsavgifter, räntor och eventuella andra avgifter som kan tillkomma.

Historia och bakgrund

Diners Club startades som en lösning på ett problem som grundaren Frank McNamara stött på när han glömde sin plånbok på en restaurang. Han insåg behovet av en universell betalningsmetod som kunde användas på flera ställen och därmed föddes idén om Diners Club. Sedan dess har företaget växt och utvecklats till att bli en global aktör inom kreditkortsvärlden.

Exklusivitet och förmåner

Diners Club är känt för att erbjuda exklusiva förmåner och upplevelser för sina kortinnehavare. Dessa kan inkludera tillgång till över 1000 flygplatslounger över hela världen, personlig concierge-service, och erbjudanden på lyxhotell och restauranger. Dessutom kan kortinnehavare samla poäng genom sina inköp, vilka kan lösas in mot resor, hotellvistelser och andra premier.

Årsavgift och ränta

Diners Club-kortet kommer ofta med en årsavgift, som kan variera beroende på vilket kort du väljer och vilka förmåner som inkluderas. Årsavgiften kan vara högre än för andra kreditkort, men det är ofta motiverat av de exklusiva förmånerna som erbjuds. Räntan på Diners Club-kort varierar också beroende på korttyp och land, men ligger generellt i linje med andra kreditkort på marknaden.

Acceptans och användning

Trots att Diners Club inte är lika allmänt accepterat som Visa och Mastercard, är det fortfarande accepterat på många platser runt om i världen, inklusive hotell, restauranger och butiker. Dessutom erbjuder Diners Club en global kundtjänst, vilket innebär att du kan få hjälp och support oavsett var du befinner dig.

Slutsats

Diners Club kreditkort är ett attraktivt alternativ för dem som värdesätter exklusiva förmåner och en hög nivå av service. Med global acceptans och en rad fördelar, såsom lounge access, reseförsäkring och bonuspoäng, är Diners Club-kortet ett bra val för resenärer och de som vill ha en mer exklusiv kreditkortsupplevelse. Innan du ansöker om ett Diners Club-kort är det dock viktigt att jämföra alternativ och välja det kort som bäst passar dina behov och livsstil.