Om

kreditkort-oförutsedda-utgifter

Om du vill ha pengar i bakfickan för oförutsedda utgifter så kan ett kreditkort vara lösningen för dig. Utgivaren av kreditkortet kan vara antingen din nuvarande bank eller en helt annan bank. Det finns mängder av kortutgivare på marknaden idag.

Ett kreditkort utfärdas med en förutbestämd kreditgräns. Inom denna gräns finns ett köputrymme som är möjligt att utnyttja. Du kan läsa mer om olika kreditkortsutgivare på våra sidor.

Olika utgivare av kreditkort tillämpar olika höga räntor på den utnyttjade krediten. Årsavgiften på korten varierar också väldigt mycket idag precis som valutaväxlingspåslaget gör ifall du handlar på kortet utomlands eller plockar ut valuta i en uttagsautomat utomlands.

Kortutgivaren har även olika former av bonussystem samt försäkringar som kan utnyttjas av dig som konsument och innehavare av kortet.

Beställer du en resa och betalar minst 75 % av denna med kortet så brukar en reseförsäkring ingå som skyddar dig på olika sätt ekonomiskt ifall något skulle gå fel. Det kan t ex vara ett inställt flyg eller att du råkar bli av med ditt bagage under resan.

Du brukar även vara skyddad vid köp online. Beställer du en vara som inte levereras så brukar du kunna få pengarna tillbaka då du betalat för varan eller tjänsten med ditt kreditkort. Läs mer om tips och råd gällande kreditkort här på sajten!