Mastercard

Mastercard är ett bankkort som du använder för att betala där summan dras direkt från ditt konto. Det gäller alltså att du har den summa pengar på kontot som varan kostar för att köpet skall bli beviljat. När det kommer till betalning kan det gå till på olika sätt beroende på butikens utrustning. Oftast betalar du via en kortläsare vilket gör att du antingen kan betala via chip eller genom att dra kortet med magnetremsan nedåt som sitter på sidan av kortet.

mastercard

Använder du kortet mycket kan chipet ibland bli slitet, vilket gör att det är bra att kunna betala via flera alternativ. Du som kortägare behöver även legitimera dig genom att antingen ange en PIN-kod eller skriva din signatur på ett kvitto som butiken senare behåller, du får en kopia på kvittot med dig hem.

Nuförtiden kan du som kortägare även slippa ange PIN-kod och annan legitimation vid köp ifall du har aktiverat kontaktlös funktion. Det gör hela betalningsprocessen snabbare då du endast behöver hålla kortet över kortläsaren precis som ett busskort när du stiger på bussen. Självklart finns det för- och nackdelar med den kontaktlösa funktionen då det inte är lika smidigt ifall det blir stulet.

Skaffa ett Mastercard via banken

Skaffa ett Mastercard via banken

Du kan skaffa ett Mastercardkort via internetbanken där du gör din ansökan till banken. För legitimering kan du antingen använda BankID eller säkerhetsdosa. Vill du ha mer information från din bank angående Mastercard kan du alltid besöka närmaste bankkontor för att få personlig hjälp och råd innan du ansöker om kortet.

När du har ett Mastercard går det att betala och ta ut pengar utomlands utan problem. Självklart beror det på vilket land du befinner dig i och avgiftskostnaden för uttag utomlands kan variera.

Mastercard är ett kreditkortsnätverk

Mastercard är ett kreditkortsnätverk

Mastercard själva ger inte ut sina egna kort utan är ett kreditkortsnätverk så du intresserad av att skaffa ett Mastercard kort bör du vända dig till din bank. Har inte din bank ett samarbete med Mastercard kan du gå in på deras hemsida och där hitta en lista över banker som använder sig av deras tjänst.

När det kommer till förvaring av pengar och framförallt betalning vill människor ha det alternativ som är säkrast men också snabbast. Mastercard har som fokus att erbjuda snabba betalningslösningar oavsett var i världen du befinner dig.

Säkerhet med kreditkort

Säkerhet med kreditkort

Alla vet att har du kontanter på dig är risken större att du blir av med alla vid ett eventuellt rån. Genom att skaffa sig ett kort behöver rånaren veta PIN-koden och skulle ditt kort bli stulen kan du alltid spärra det för att på så sätt skydda dina tillgångar. Därefter kan banken skicka ut ett helt nytt kort med nya uppgifter som fortfarande är kopplad till ditt bankkonto.

Mastercard är ett företag som hela tiden jobbar på att bli bättre och erbjuda säkra betalningslösningar för betalning både i Sverige och i utlandet. Till exempel är Mastercard de första i världen att erbjuda en digital helhetslösning för betalning online när det kommer till köp i appar men också köp i fysiska butiker. Denna metod går under namnet Masterpass som gör det möjligt för kontaktlös betalning med ditt Mastercard kort.