Att skaffa kreditkort

Att skaffa ett kreditkort idag, kan av många anses vara en lätt uppgift. Gör bara lite marknadsundersökning och kontakta det kreditkortsföretag som passar dina behov bäst, samt fyll i ansökan och så är det klart.

skaffa-kreditkort

Visst, så enkelt kan det vara om du har din ekonomi i ordning och uppfyller alla krav som ställs på dig som kund. Men om du avviker från önskekunden hos kreditkortsföretagen, så kan det bli betydligt krångligare. Jag tänkte ta upp några av dessa situationer och vad du som kund kan göra om du befinner dig i denna situation idag.

Söka kreditkort trots många UC

Att ha många kontroller hos upplysningscentralen (UC) kan vara problematiskt så du kan flaggas som ett potentiellt problem hos en kreditgivare. Att ha många kontroller hos UC betyder givetvis inte att du automatiskt har en svår ekonomisk situation men det kan finnas fog för viss vaksamhet hos kreditgivarna om en kund på kort tid har dragit på sig många kreditskulder.

Det är idag lag på att kontrollera kundens kreditvärdighet så detta kommer man inte undan som kund, dock finns det alternativ till UC. Kreditgivaren kan även själv göra en kontroll utan att koppla in ett extern bolag. Om du är orolig för att dyka upp hos UC kan du göra en undersökning av vilka företag som använder sig av UC och vilka som har andra alternativ till detta.

En annan väg fram är att planera dina kreditåtaganden så att du inte får allt på samma gång. Om du kan sprida ut lån, avbetalningar och kreditkorts ansökningar över en längre period så ser det inte lika illa ut i UC-rapporten. Läs mer här om kreditkort utan UC

Skaffa kreditkort trots betalningsanmärkning

Det är många idag som är oroliga för att det kan bli svårt att få ett kreditkort beviljat om man har en betalningsanmärkning idag. Det kan det också vara, men det beror helt på vilken typ av anmärkning du har. Har du kreditkortskulder som har gått vidare till inkasso så är detta värre än om du har en tidigare skuld som nu blivit reglerad.

Om du är orolig för hur detta skall tolkas av kreditkortsutgivaren så är mitt bästa tips att du tar en personlig kontakt med företaget och förklarar din situation. Kom ihåg att det är hög konkurrens om kunderna idag och kan kreditkortsföretaget bara lita på att du har en bra kreditvärdighet så är dom mer än villiga att ha dig som kund.

Att välja kreditkort

Det kan vara väldigt svårt att välja kreditkort och det finns ett stort utbud på marknaden idag. Det viktigaste är att du vet vad du vill använda ditt kreditkort till. Skall du ha det som en säkerhet för oförutsedda utgifter och räknar med att enbart använda det ibland, så är ett kreditkort med låg eller ingen årsavgift det bästa för dig.

Skall du använda ditt kreditkort mycket och att du även räknar med att du kanske inte kommer att betala tillbaka pengarna inom kreditperioden, så är det viktigare för dig att du hitta ett kort med en lägre ränta.